vrijdag 1 maart 2013

Chili Curry

Een tweede poging tot curry. Dit maal kipfilets, vier aardappels, een wit uitje, een rood uitje, wat tomaten, een kwart rode en een kwart groene paprika. De saus bestaat uit kokosmelk, wat water, aardig wat melk, een paar scheutjes sojasaus, een scheutje oestersaus en bastersuiker. Gekruid met kerriepoeder, gemberpoeder, kurkuma, koriander, kaneel, galangapoeder, paprikapoeder, komijnzaad, knoflook, witte peper en flink wat chilipeper.
Eerst tien minuten de saus, toen tien minuten de kip, toen de aardappelblokjes erbij en dat een kwartier laten pruttelen, en tot slot de groenten erbij en dat nog een kwartier laten sussen. Als laatste wat gebakken uitjes en seroendeng erover heen.

Ditmaal flink pittig, maar een beetje overdadig veel kruiden; verder dan chilipeper en kerrie kwam de smaak niet echt. Waarschijnlijk slim om de galanga, de komijn, de knoflook en de witte peper weg te laten.

Water had vervangen mogen worden door melk. De curry was aardappelig, wat niet verkeerd is. Het weglaten van bonen lijkt me een juiste keuze geweest. De groenten en de kip hadden waarschijnlijk wat korter gemogen; de kip is wat droog en de groenten vallen net te veel weg. Al met al heel smakelijk.